HIGH SCHOOL

Hej alle sammen!

Over halvdelen af min tid i USA foregår på min skole – Farmington High School. Jeg tænkte, at jeg derfor ville gå lidt mere i dybden med hvordan det hele fungerer, og hvordan en normal skoledag for mig ser ud.

Amerikansk high school er 9.-12. klasse, og er opdelt således:
9. klasse = Freshmen
10. klasse = Sophmores
11. klasse = Juniors
12. klasse = Seniors
Jeg er selv junior, som også passer bedst aldermæssigt til mig.

Alle går i skole i samme tidsrum, dvs. at alle starter skolen samtidig og får fri samtidig. Kl. 8.40 ringer klokken ind, og der forventes der, at du sidder på din plads. Klokken 15.05 har jeg så fri.
Det er en kortere dag end jeg er vant til, med kun ét frikvarter på 30 minutter.

Lektier, karakterer, pli og respekt er noget jeg synes er meget anderledes herovre. Der forventes, at du laver dine lektier hver dag, og har du ikke det, skal du enten blive efter skole eller også går din karakter ned. På den anden side, kan du også forlade timen, hvis du har lavet dine lektier. Deres karakterordning er, i mit hoved, totalt dumt. De giver KUN karakterer efter rigtige svar, og ikke hvor hårdt du arbejder. Har du skrevet at dit svar i matematik er “11” istedet for at skrive “11 cm”, så tæller det som en fejl, du vil ikke få nogle point, og det vil dermed trække ned i din karakter. Du får point for rigtige svar, og de bliver allesammen talt op i løbet af året på PowerSchool.
I modsætning til de danske skoler, så laver folk (næsten) altid deres lektier her, der er respekt for læreren og undervisningen. Hvis du ikke følger med i undervisningen eller på anden måde opfører dig ubehøvlet, så er der ingen undskyldninger, og det er direkte til rektoren. De danske skoler kunne godt lære noget af dette. Der bliver givet alt for mange chancer i de danske folkeskoler, og elever får lov til at opfører dem som de vil.

Sport og school spirit er noget der er meget anderledes fra de danske skoler. Jeg elsker, at du kan dyrke din sport på skolen. Det giver et helt specielt fælleskab – school spirit. Forleden var jeg til en af skolens mange amerikansk fodbold kampe. Det var fedt at se hvor mange af eleverne og forældre der støtter op om det, og vælger tøj efter skolens farver.

På min skole bruger vi ipads til ALT! Inden jeg startede skole fik jeg selv udleveret en ipad.

Mit skema og hverdag ser således ud:

7.00 – står jeg op, spiser morgenmad og gør mig klar

7.46 kommer skolebussen, som jeg for det meste tager, hvis ikke min værts mor kører os

8.40 starter min første time som er Yearbook. En yearbook er ligsom en bog, der viser skole aktiviteter, clubber og sport igennem året. Vi skal tage billeder af de forskellige aktiviteter og designe selve bogen. Alles skolebilleder er også i bogen under hvilken klasses du er i. Bogen kan købes sidst på året.

9.49 har jeg painting. Jeg har aldrig været særlig kunstnerisk, men det virkelig en hygge klasse, hvor vi hører musik, maler og drikker te.

10.53 har jeg English. Det er bare helt almindelig engelsk, hvor vi især bruger meget tid på at analysere tekster. Jeg må indrømme, at jeg virkelig havde svært ved det i starten, fordi de bruger rigtig mange sværere engelsk ord, som jeg aldrig nogensinde har hørt om. Plus, så mumler min lærer rigtig meget, så gør det endnu sværere at forstå hende.

12.00 spiser jeg frokost. Vores kantine er virkelig stor. Vores frokost er delt i 4, så alle ikke spiser på samme tid.Der er virkelig meget forskelligt mad, som er til en ok pris. Og så er det ikke kun fastfood at vælge imellem. Jeg køber normalt en salat til frokost.

12.29 har jeg mit yndlings fag som er World History. Alle er så super og imødekommende i den klasse. Lige nu har vi om det gamle Kina, hvor vi snakker om tradition og philosophie. Ja, det lyder kedeligt, men min yndlingslærer Mr. Grove, er vores lærer. Hans undervisning er altid virkelig sjove og kan altid få mig til at grine. Dog ved han ikke særlig meget om europa, får at være en historie lærer. Jeg blev spurgt den først dag, hvor jeg var fra, og da jeg svarede Danmark, svarede han “Oh, Its´n that the capital of Germany!”

13.39 har jeg Algebra. Jeg har bevidst valgt matematik på et lavt niveau da jeg bare generelt bare er super dårlig matematik, og ikke gider bruge en masse energi på det i USA. Min lærer er meget hjælpsom, da de bruger nogle lidt anderledes matematik udtryk her end i Danmark. Det er dog en Freshmen klasse, så jeg er den ældste, hvilket kan mærkes!

2.40 har jeg så endelig fri!

Håber alle har det godt hjemme i DK.

– Signe
file:///Users/Signepedersen/Desktop/P1000698.jpg
file:///Users/Signepedersen/Desktop/IMG_0001.jpg
file:///Users/Signepedersen/Desktop/P1000699.jpg
file:///Users/Signepedersen/Desktop/IMG_0003.jpg
file:///Users/Signepedersen/Desktop/P1000732.jpg

Wisconsin

Hej alle sammen!

Nu har jeg snart været i Minnesota i 3 uger, og jeg kunne ikke være gladere for min værtsfamilie! Det er godt nok 2 uger siden, at familien tog mig med til Wisconsin, men tænkte at jeg alligevel lige ville fortælle lidt om mine dage i Wisconsin! Så jeg ankom til familie onsdag aften, og vi tog afsted til Wisconsin allerede mandag! Drengene var allerede i Wisconsin og Dan var i Mexico, så det var kun Candy, Annabelle og jeg i bilen og turen tog ca. de 4 timer! Vi boede hos Dan´s forældre, Linda og Jim, i byen Eagle River, hvor Candy og Dan begge to voksede op! Da vi ankom, stod Dan´s forældre, mine værtsbrødre, Jax og Grayson, og deres kusine, Cali og hendes ven klar med åbne arme og mine værtsbrødre havde tegnet velkomst tegninger til mig, og Dan´s forældre havde købt en Eagle river trøje til mig! Hele familien Sanborn er super søde og velkommende! Dan´s forældre bor ud til et gigantisk sø, så jeg prøvede bla. tubing, paddleboading, og waterskiing(hvilket var EKTREMT svært) Vi var også i en slags Zoo, hvor dyrene går løs og man kunne fodre dyrene!
Jeg har det super godt herovre og kan ikke vente til først skoledag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1

2

3

– Signe

New York

Hej alle sammen!

Søndag:
Den første dag i New York startede med morgenmad i lobbyen, og derefter et møde, Adapting to America, hvor vi skulle hører om regler og den amerikanske kultur! Vi var i alt 91 elever, så vi blev delt op i 2 grupper. Vi blev derefter samlet op, af to store busser, som kørte os til Manhattan! Vi starte ud med frokost i Grand Central Terminal, hvor vi derefter mødte vores guide, som var en real New Yorker. Vi så bla. Times square, 5th avenue, Central Park, Empire State Building og Rockerfeller Center. Bagefter fik vi hele 3 timer i New York, som vi kunne bruge på shopping, sightseeing whatever! Vi valgte, at gå op op i Rockerfeller Center, som havde en fantastisk udsigt over New York!

Mandag:
Mandag startede på samme både, men den dag så vi Lower Manhatten, som bla. var Brooklyn, hvor den berømte Brooklyn Bridge også var! Derefter så vi World Trade Center, 9/11 Memorial, China Town og Little Italy! Derefter endnu 3 timers shopping i New York!

Tirsdag:
Tirsdag var den sidste dag i New York. Vi blev kørt til Manhattan og hvor vi blev sat af ved en Grocery Store, og skulle handle ind til en frokost i Central Park! Vi kunne gå hen til Central park, og tilbragte nogle timer der. Vi kunne spille forskellige boldspil og vejret var perfekt!

Onsdag:
Endelig kom dagen hvor vi alle skulle rejse ud til vores familier, rundt omkring i landet! Vi blev delt op i hold, alt efter hvornår vores fly lettede! Jeg var på en af de sene hold, så jeg behøvede ikke at stresse! Vi var måske omkring de 7-8 mennesker i bussen til lufthavnen, hvor der var en pige fra Norge, Lisa, som skulle til samme by som jeg selv.

Alt i alt en super hyggelig og sjov tur, som aldrig vil blive gemt!!

-Signe

På gensyn

Hej alle sammen!

Jeg sidder lige nu på et hotelværelse i New York. Kl. er 21.22 hvilket vil sige 03.22 i DK! Jeg rejste tidligere i dag (06-08-16) sammen med 19 andre danske udvekslingsstudenter! Efter et tårer fyldt farvel til min farmilie, stod den på en 8 timers lang flyvetur mod USA! Jeg deler værelse med en nordmand og en finner som begge er rigtig søde!2image Alle er rigtig imødekommende og søde!Jeg er rigtig spændt på de næste par dage, hvor vi skal ud og se Central Park, The Empire State Building og meget mere! Savner min familie rigtig meget, og kan ikke vente med at møde min værtsfamilie på onsdag!

-Signe

Placering og værtsfamilie!

Hej alle sammen!

Den 25. februar fik jeg det langt ventede opkald fra min organisation, Explorius, der sagde, at jeg havde fået en placering. Jeg skal bo i staten Minnesota, i byen Farmington med ca. 10.000 indbyggere, og byen er cirka 30 minutter fra statens hovedstad St. Paul. Jeg skal gå på Farmington high school med cirka 2000+ elever. Skolen er er virkelig stor, og næsten ny. Den har et ton af forskellige sportsaktiviteter at tilbyde. Jeg skal bo hos The Sarborn family, og de er SÅ søde. Familien består af værtsmor, Candace, værtsfar, Daniel, værtsøster, Annabelle på 15 og 3 værtsbrødre, Hayden, Grayson og Jaxson, på forholdvis 12, 10 og 6! Familien har en hund, kat, hest og en slange. Ja, en slange!!

Jeg er familiens første udvekslingsstudent, og vi er alle sammen virkelige spændte. Har skrevet rigtig meget med min værtsmor og søster. Familien bruger meget tid i Wisconsin med deres familie. Hun fortalte om alle mulige aktiviter, de elsker at lave, når de er i WI som fx. svømning, sejlsport, skiløb, fiskeri, camping, 4 wheeling, kano. Vi skriver sammen næsten hver dag! Jeg kan ikke forstille mig en bedre værtsfamilie, og glæder mig så ubeskrivelig meget!

Jeg er så taknemmelig for, at mine forældre har givet mig den her oplevelse, og så taknemmelig for at min værtsfamilie vil havde mig boende i de næste 10 måneder!

-Signe

 

High school Hostfamily